Så här såg Huges visionsbild av bostadshuset och matbutiken i Masmo. NCC:s ska också bygga ett hus i träfasad, men bolagets vision kommer att se annorlunda ut. Foto: AQ Arkitekter

NCC bygger 125 bostadsrätter i Masmo

Nu är bostadsplanerna vid Solhagaparken aktuella igen. NCC ska bygga 125 bostadsrätter och en butikslokal, 100 meter från Masmos t-bana.

  • Publicerad 10:23, 10 jan 2017

De planerade bostäderna vid Solhagaparken intill Masmos t-bana skulle stå färdiga redan 2017. Men Huge drog sig ur projektet, då det skulle bli för dyrt att bygga hyresrätter här. 

Nu har byggföretaget NCC vunnit en ny markanvisning och ska bygga 125 bostadsrätter i hus med träfasad och gröna tak, med minst en lokal i bottenplan. Detaljplanen gör det också möjligt för Huge att bygga ut en lokal för en matbutik i ett av sina bostadshus, men något sådant beslut finns ännu inte.

Högstbjudande

Kommunen och Huge har lagt ner mycket pengar på att ta fram en detaljplan, som redan har varit ute på samråd och är eller mindre klar för att klubbas politiskt. Av de 11 byggherrar som lämnade anbud föreslås nu NCC, som erbjöd mest pengar, få köpa marken och detaljplanen för 80 miljoner kronor. Det innebär att kommunen och Huge slipper en förlustaffär.

– Det är viktigt att vi får till de här bostäderna och det är kul att så många byggherrar var intresserade att ta över från Huge. Det här är pengar vi behöver för att bygga nya skolor och förskolor när vi utvecklar Huddinge, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för byggfrågor.

Utbyggd förskola

Beslut om markanvisningen och klubbande av detaljplan sker i kommunfullmäktige den 13 februari. Samma detaljplan möjliggör också en utbyggnad av den befintliga förskolan i Solhagaparken.

Om detaljplanen inte överklagas kan bostäderna börja byggas redan i höst och stå färdiga två år senare.

Så här såg Huges visionsbild ut av bostadshuset i Masmo. NCC:s ska också bygga ett hus i träfasad, men bolagets vision kommer att se annorlunda ut. Foto: AQ Arkitekter