I september börjar arbetet med trafikplatsen igen. Foto: Pekka Pääkkö

NCC: arbetet påbörjas senast 1 september

Arbetet med Förbifart Stockholm i Häggvik har stått stilla sen februari men nu mobiliserar NCC för att återuppta bygget av trafikplatsen.

  • Publicerad 06:10, 14 jun 2018

NCC menade att det inte var säkert att fortsätta med arbetet utan kompletterande information. Men nu har Trafikverket och NCC har kommit överens om att arbetet med trafikplatsen till förbifarten kan komma igång igen.

Arbetet startar med en betongtunnel under E4 samt bergschakt som hänger ihop med det arbetet. Samtidigt kommer Trafikverket att börja projektera övriga områden i arbetet med trafikplatsen.

– Vi identifierade att det saknades projektering för vissa områden inom entreprenaden. Men sen årskiftet har vi  tillsammans med Trafikverket jobbat med att ta fram projektering och nu har vi fått fram så pass mycket att det känns säkert att fortsätta arbetet inom vissa områden, säger Bertil Schmidt, projektansvarig på NCC.

NCC:s mål är att arbetet ska vara återupptaget senast den 1 september. Enligt NCC är det framförallt information om släntlutningar och viss geoteknisk data som har saknats.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30