Nattsvart för rosa laget

Tyresö Hanviken har det riktigt tungt i hockeyettan. I söndags blev det förlust för det för dagen rosaskrudade hemmalaget med 0–7 mot Väsby.

  • Publicerad 15:35, 22 okt 2018

Det var frivillig entré till Tyresö ishall när Tyresö Hanviken i söndags tog emot Väsby för match i hockeyettan.

Många i den 235 personer stora publiken la ändå en slant eftersom pengarna gick till bröstcancerfonden, det blev totalt 5 500 kronor. Hemmalaget var för dagen klädda i rosa matchdräkt, och en sådan auktioneras ut och man hoppas få in 15 000 kronor som också går till fonden.

Ett generöst och bra initiativ. Däremot var gästande Väsby IK snåla, åtminstone med att släppa till målchanser. Tyresö Hanviken fick bara i  väg elva skott och förlorade matchen med 0–7.

– Vi är inne i en tung period, konstaterar före detta spelaren Felix Liljegren som nu sitter i klubbens sportkommitté. Vi har en trupp med många nya spelare som är unga och oerfarna.

Ligger näst sist

Tyresö Hanviken är nästjumbo med bara fem poäng efter tio omgångar.

– Det tar tid för alla nya att komma in i vårt spel och jag tycker ändå att vi tar ett steg framåt varje dag.

På onsdag är det jumbofinal borta mot Trångsund. Kanske det lossnar då.

Kanske comeback

26-årige Felix Liljegren utesluter inte en comeback på isen fram över. Förra säsongen gjorde han 23 poäng på 30 matcher.

– Jag åkte på en del skador och hade motivationsbrist inför denna säsong. Men jag har lite sug kvar och saknar tävlingsmomentet.