Nattbuss i Bromma stannar där resenären vill

SL ska testa flexibla nattstopp i busstrafiken. Först ut blir linje 396 – nattbussen mellan Brommaplan och Stenhamra. Tanken är att öka tryggheten genom att passagerare får möjligheten att gå av mellan stopp på linjen.

  • Publicerad 13:43, 21 maj 2018

Flexibla nattstopp går ut på att enskilda resenärer kan begära att få stiga av mellan två stopp på busslinjen.

En kortare väg till hemmet ska öka tryggheten samtidigt som ingen annan på bussens släpps av samtidig. Chauffören ska nämligen endast öppna framdörrarna för den avstigande passageraren.

– Vi har i grund och botten en trygg kollektivtrafik, men många människor, särskilt kvinnor, känner sig otrygga när de rör sig ute om nätterna – främst till och från kollektivtrafiken. Att öka tryggheten har därför varit och är en prioriterad fråga. Nu tar vi nästa steg, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande.

Första testen i höst

Linje 396 – nattbussen mellan Brommaplan och Stenhamra lyfts fram som en kandidat för ett första test av flexibla nattstopp.

SL utreder nu hur stoppen mellan hållplatserna kan bli så säkra som möjligt, och har som målbild att göra de första testen i höst.