Nationella bombskydd är på torsdagseftermiddagen på plats i Rinkeby efter att en väska med misstänkt innehåll hittats i en källare. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Nationella bombskyddet på plats i Rinkeby

Nationella bombskyddet ryckte ut till en bostadsfastighet i Rinkeby sedan en väska med oklart innehåll hittats i källaren. På torsdagskvällen meddelade polisen att väskan innehöll farligt gods och att den nu avlägsnats.

  • Publicerad 15:53, 29 okt 2020

Polispatrullen som var först på plats fotograferade väskan och väskans innehåll. Nationella bombskyddet gjorde sedan bedömningen att de behövde åka till platsen.

"En mindre avspärrning"

Bombskyddet ska ha kommit till platsen vid 15.30-tiden på torsdagseftermiddagen, enligt polisen.

– Vi har en mindre avspärrning. Ingen i fastigheten har behövt utrymma, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Ingen person ska enligt polisen ha kommit till skada.

Skarpt larm

Vid 19.00 kunde avspärrningarna tas bort. Både bombtekniker och kriminalteknikerna är klara med sit jobb. Föremålet som hittades i källaren har transporterats till annan plats för vidare undersökning.

En förundersökning är inledd om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse alternativt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.