Nathalie lagar mat gratis till pensionärer

Östbergatjejen Nathalie Vollbrecht 27, förenar sin kärlek för matlagning och äldre. Hon lagar mat och delar ut gratis matlådor till äldre. – Jag älskar pensionärer! Jag vet att många inte äter ordentlig mat, säger hon.

  • Publicerad 11:59, 11 apr 2018

Östbergaatjejen Nathalie Vollbrecht, 27, har precis sjösatt sitt projekt pensionslådan.se. Det innebär att hon helt ideellt lagar mat och fördelar den i matlådor som hon delar ut till äldre i området.

Första leveransen gjordes på tisdagen.

– Jag delade ut fem matlådor till tre pensionärer. En av dem har jag lärt känna eftersom jag är seniorvolontär och umgås med henne. De andra två är grannar här i Östberga, säger hon.

Matlådorna bestod av lax med dillstuvad potatis och citronsås samt en persisk gryta med saffransris

Tyckte de om maten?

– Ja har inte pratat med dem ännu, så jag vet faktiskt inte. Men min mamma smakade och hon tyckte att det var gott, säger Nathalie Wollbrecht

Hur fick du den här idén?

– Jag älskar pensionärer! Jag vet att många kanske inte kommer ut så mycket och att de inte äter ordentligt. Min mormor fick för sig att hon skulle äta barnmat iför att hon inte orkade laga mat. Det är förmodligen fler som inte äter ordentligt eller särskilt näringsrik mat, säger Nathalie Vollbrecht.

Vill hjälpa äldre

Natalie studerar till gymnasielärare i svenska och jobbar extra. Samtidigt är hon sedan tidigare volontär för seniorer, vilket innebär att hon umgås med äldre.

Min mormor är min bästa kompis. Jag vill bara hjälpa äldre, jag vet inte vad det kommer ifrån.

Nathalie Vollbrecht.

– Det kanske är ett lite annorlunda intresse. Min mormor är min bästa kompis. Jag vill bara hjälpa äldre, jag vet inte vad det kommer ifrån. Jag tycker om dem och jag tycker att det är tråkigt att man faller bort lite när man går i pension. Många känner att de hamnar utanför.

Planen är att dela ut fem matlådor en gång i månaden. Det kan vara mat som går att frysa så att de äldre kan äta när de vill.

Hon har fått fin respons på sitt initiativ i den lokala Facebookgruppen, men det har varit lite svårt att hitta äldre.

– Jag mejlade kommunen och Stadsmissionen, men har inte fått svar. Någon skickade ett meddelande till mig efter att jag lade ut det på Facebook. Jag hoppas att fler hör av sig, säger hon.