Sticklige brygga har rustats upp i vår. Foto: Anna Wilson

(Nästan) färdigbyggt vid öns pendlarbryggor – trafiken igång

Pendelbåtslinje 80 trafikerar åter Sticklinge brygga. Gångvägen ner till bryggan har rustats men mer renovering väntar i höst.

  • Publicerad 11:40, 30 jun 2020

Från och med midsommar trafikerar åter pendelbåtslinje 80 Stickligne brygga med sommartabell.

Under våren har en tillgänglighetsanpassad gångväg och en cykelparkering med belysning och väderskydd, anlagts vid Sticklinge brygga, därför har trafiken från bryggan legat nere.

I höst sker väntar ytterligare uppdateringar. Detta för att underlätta båtpendling året runt för både lidingöbor och Storholmsbor. Till exempel ska skolbarn kunna båtpendla mellan Storholmen och Sticklige året runt.

Då byggs en extra ponton på Stickligebryggan så att det blir tillräckligt djupt för pendelbåtarna att angöra den under vintern. Mor Annas brygga får ny belysning och nya cykelställ. Inför vintern ska också vattnet runt bryggan muddras för att bli djupare.

– Pendelbåtlinjen och den nya bryggan i Sticklinge kommer att underlätta vardagen för Storholmsfamiljerna och Lidingöborna. Många uppskattar säkert också den ökade livskvalitet det innebär att kunna ta båten till jobbet, säger Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i ett pressmeddelande.

Antalet båtpendlare väntas öka rejält