Ahmed Abdirahman, initiativtagare till Järvaveckan. Foto: Linda Dahlin

Nästa år ska Järvaveckan bli ännu viktigare

30 000 besökare hade Järvaveckan i år. Nästa år är det dags igen. Och Ahmed Abdirahman, initiativtagare till Järvaveckan, har stora planer för hur han vill att politikerveckan ska utvecklas. – Vi har en chans att ge människor som man annars pratar om möjligheten påverka kommande regering och dess satsningar, säger han.

  • Publicerad 08:53, 20 jun 2018

Förra året kom cirka 13 000 besökare till Järvaveckan. I år kom 30 000.

4000 personer i 45 länder såg partiledartalen online genom Järvaveckans egna sändning, där talen också tolkades till tre språk.

– Vi är oerhört nöjda, men vi kan göra ännu mer, säger Ahmed Abdirahman, grundare till Järvaveckan och ordförande i The Global Village.

Under veckan deltog omkring 200 aktörer och över 100 seminarier hölls.

Vilken var din personliga höjdpunkt under veckan? 

– Att se barnen springa mellan tälten omgivna av vuxenkonversationer och konversationer om näringsliv. Om vi kan arrangera Järvaveckan de kommande 20 åren så kommer de barn som springer runt bland tälten idag att känna sig mer hemma i Sverige.

Redan nu kan han meddela att det blir en Järvavecka även nästa år och att flera partiledare redan tackat ja till att delta, men de avvaktar med att gå ut med vilka de är.

Vi en chans att ge människor möjlighet att påverka kommande regering

Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan.

Hur vill du att Järvaveckan utvecklas? 

– Under året kommer vi att ha fler möten med ideella föreningar och fler personer från så kallade utsatta områden och i rapporter dokumentera de samtalen i ett sammanfattande dokument, som vi kan lämna över till partierna nästa år, då har vi en chans att ge människor möjlighet att påverka kommande regering och vilka satsningar de väljer att göra.

Flera ser Järvaveckan som en utmanare till Almedalsveckan, hur ser du på det? 

– Järvaveckan är en mötesplats där det nya och gamla Sverige kan träffas. Den ska inte bara bli en förortssak. Järvaveckan handlar om hela Sveriges framtid.