Stockholmare som håller på att ta körkort väljer ofta andra orter för att korta ner tiden då det kan vara kö till uppkörningen.

Nu får Sigtunabor i alla fall nära till en halkbana då Stockholm City Trafikskola kommer att bedriva utbildning i halkkörning på Drivelab Stockholms Testbana Test Track 1. De har skrivit avtal med Arlandastad group.

– Då halkbanan ligger endast 25 minuter från Stockholm City kommer vi smidigt och miljövänligt genom samåkning kunna samla våra elever och bussa ut dem till banan vid övningstillfällena. Vi är glada att ha hittat en anläggning på optimalt läge, säger Riyad Racho från Stockholm City Trafikskola.

Rustats upp

Den nya halkbanan kommer även användas av fordonsindustrins tester och utbildning av lätta och tunga fordon.

– Här kommer de få bästa förutsättningarna att praktisera körning på halkbana och känna på hur fordonet reagerar på olika slags underlag och förutsättningar, säger Riyad Racho.

Även ägarna av Drivelab test track är nöjda med att ha rustat upp en av testbanorna till halkkörning.

– Det är fantastiskt att vi kan hjälpa fler att snabbare förverkliga drömmen om körkort. Vi är jätteglada att tillsammans med Stockholm City Trafikskola korta köerna till övningskörning på halkbana, säger Johan Lundberg som är förvaltare på Drivelab.