Chef. Cissi Lööv, näringslivschef på Enköpings kommun som slutar i vår. Foto: Erik Hjärtberg

Näringslivschefen lämnar Enköping – tar över i Sala

Enköpings näringslivschef lämnar sitt jobb. Hon har utsetts till ny näringslivschef i Sala. – Jag fick ett fint erbjudande och ser en spännande utmaning i Sala, säger hon till Mitt i Enköping.

  • Publicerad 17:57, 22 jan 2021

Efter drygt tolv år i kommunens tjänst och sex som näringslivschef slutar Cissi Lööv i Enköping för att tillträda motsvarande tjänst i Sala.

– Jag har grundinställningen att man sällan ångrar det man tackat ja till, utan mer det man tackar nej till, säger Cissi Lööv.

Till Salas hemsida säger hon:

– Jag har haft förmånen av att få vara med och bidra till att Enköping nu alltmer blir känt för att gå i framkant för och vara en förebild för hållbar stadsutveckling.

Var det ett svårt beslut att lämna Enköping?

– Ja, det var det, jag gillar kollegorna i kollegor, företagarvänner och jobbet här mycket. Jag är ju företagare i grunden och känner förstås starkt för näringslivet i den kommun jag bor i.

Och du ska bo kvar i Enköping?

– Vi trivs bra i Enköping och har just nu inga planer på att flytta.

Cecilia "Cissi" Lööv, som fyller 56 i vår, har en bakgrund som egenföretagare och kom till Enköpings kommun 2008, då som näringslivsutvecklare.

2014 blev hon näringslivschef i Enköping, en roll hon haft sedan dess.

Cissi Lööv gör sin sista dag på Enköpings kommun den 14 april. Rekryteringen av en ersättare kommer att påbörjas i vår.

Hon tillträder sitt nya jobb i maj då Salas nuvarande näringslivschef går i pension.

– Sala har en stor potential både för det befintliga näringslivet att växa och blomstra ännu mer, men också för att etablera nya företag och skapa nya arbetstillfällen för såväl befintliga invånare som för presumtiva nyinflyttare, tycker hon.

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44