Vid Gröna dalens IP har de stått. Nedklottrade och långt ifrån vackra. Nu är dessa containrar, som är till för förvaring. Nu är de täckta av flamingos, pingviner och en dinosaurie, bland annat.

– Man hamnar alltid där att det är omöjligt att tilltala alla. När jag började min karriär som konstnär hade jag det som mål, men jag insåg att det var omöjligt, men man kan absolut försöka tilltala så många som möjligt samtidigt som man ska ha roligt. Då blir det glad, positiv konst, säger Tim Nedrup.

Det är Tim som har skapat motivet och sedan har han fått hjälp av Marian Doe som målat.

– Jag har varit mentor åt Marian och vi målar ganska likt eftersom jag har visat honom mina tekniker. Sedan fick han fria tyglar efter kriterierna som som kommunen hade. De planerar för en muralmålning och det vi målade ska inte konkurrera för hårt utifrån det, säger Tim som samtidigt trycker på vikten av att låta konstnärerna jobba så fritt som möjligt.

– Jytte (Rüdiger, förvaltningschef kultur och fritid) vet vad jag har för stil och hon sa bara: "kör", men man kunde få det som lite direktiv och att det skulle passa barn. Det gör min konst, fortsätter han.

Tim Nedrup kommer återvända med sin konst till Håbo när han ska göra en målning inne på fritidsgården i Skokloster samt hjälpa till när en skateboardyta ska täckas.

– Det är kul att jobba med kommuner och det kan bli en liten mötesplats som dessutom skapar trygghet. Marian fick jättemycket positiv feedback när han stod och jobbade.