Camilla Hartvik Tillberg, 41, Bollstanäs, har inredningsbutik: - Första advent. Då har jag full jul hemma med julgardiner, stjärnor och julsaker. Jag och min syster, som har butiken, älskar verkligen julen!

När är det okej att börja julpynta?

Nu är det bara en vecka kvar till första advent. Men när är det egentligen okej att börja julpynta? Vi frågade Väsbyborna när de själva sätter upp adventsljusstaken och ställer fram tomtarna.

  • Publicerad 14:00, 22 nov 2020

Mikael Högerberg, 39, Bollstanäs, butikschef: - Första advent. Vi kör julgran, adventsstjärna och ljusstakar. Lite tomtar måste man ha också å och utomhusbelysning. Det är så otroligt mörkt nu.

Metron Taffese, 32, Brunnby Park, läkare: - Runt första advent. Men jag har grannar som redan har börjat. Det blir julgran, ljusstakar och julblommor. Och en krans på dörren, hoppas jag i år.

Emelie Petersson, 36, Smedby, jobbar inom hemtjänsten: - Det får var och en avgöra själv, tycker jag. Jag brukar ha julgardiner och ljusstakar – och lite till beroende på humör.

Julen nalkas. Det råder delade meningar bland Väsbyborna om när man får börja julpynta - ,men många ser första advent som ett "heligt" datum. Foto: Charlotte Arwedsson/Mostphotos