Arbete. Nu pågår bygget för fullt men i september slår restaurangen Trattoria Grazie upp sina portar i Täby deli i Täby centrum. Foto: Privat

Napolitansk pizza kommer till Täby centrum

I höst öppnar en ny italiensk restaurang i Täby centrum där pizza, pasta och panini står på menyn.

  • Publicerad 12:01, 18 aug 2020

Nu kommer mat med utgångspunkt i det italienska köket att ta plats i den relativt nya delen av Täby centrum, Täby Deli. Det är restaurangen Trattoria Grazie som ska ge Täbyborna napolitanska pizzor och pastarätter.

– Det är jättenervöst och spännande. Vi har alltid haft Täby i våra tankar och så fick vi erbjudandet av gallerian och då tackade vi ja helt enkelt, säger vd för Trattoria Grazie i Täby, Hülya Özay.

Blandade känslor inför öppning

Restaurangen ligger sedan januari i år även i Hammarby sjöstad och har tidigare haft en restaurang på Lilla Essingen, som nu har stängt. Restaurangen blir en miniversion av den nuvarande restaurangen i sjöstaden, enligt ägaren.

– Det är samma koncept och samma kedja. Det blir inte en identisk meny men våra gäster kommer känna igen våra rätter, säger hon.

Förutom pizza och pasta kommer det att finnas sallad, panini, gelatoglass, kaffe och hämtmat. I dagsläget har restaurangen inga alkoholrättigheter men det kan komma senare. Just nu pågår arbetet med att bygga upp restaurangen som öppnar den 15 september. Trots den nuvarande pandemin är Hülya Özay hoppfull.

– Napolitanpizzafantasterna blir fler och fler. Det har varit blandade känslor men vi är inte jätteoroliga, vi följer givetvis alla restriktioner.

Tufft år för Täby centrum

Samtidigt som man ser nya öppningar i Täby centrum så har det varit ett tufft år för gallerian. Som enligt centrumchefen Veronica Sjövik Sten gjort stora avtryck.

– Som det tidigare har rapporterats om i media så har ett par större kedjor såväl som mindre butiker gått i konkurs, vilket resulterat i att dessa verksamheter även har stängt hos oss i Täby Centrum, säger hon.

Trotts detta har det kommit några nya tillskott till gallerian. Så som Butterick's, som öppnade i somras, och Vaccin Direkt, Willys, Aquadental och Mama Viet som intog gallerian i våras.

– Vi i Täby Centrum ser ljust på framtiden och redan nu under sommaren och under den kommande hösten, så kommer vi att lansera ännu fler spännande nyheter, säger hon.

Nyöppnat. Nafi Reason är en av de som ska jobba i serveringen i den nya restaurangen. Foto: Privat

Vad är en napolitansk pizza?

Napolitansk pizza skiljer sig från "vanlig" pizza.

Degen innehåller ingen olja och bakas med riktigt finmalet vetemjöl, detta för att kunna binda mycket vatten och få en krispig pizza.

Pizzan bakas ut och gräddas också hastigt i en rejält varm ugn där värmen uppgår till 500 grader.

Visa merVisa mindre