Bensinstationens framtid i Saltsjöbaden centrum har engagerat allmänheten. Foto: Pekka Pääkkö

Namninsamling för att behålla bensinstationen

Personalen på bensinmacken i Saltsjöbaden centrum lämnar på torsdag över en namnlista till politikerna för att macken i centrum ska få vara kvar där den ligger.

  • Publicerad 11:44, 20 jun 2016

– Vi tänker säga att bensinstationen ska vara kvar, säger Helena Gissla, som driver bensinstationen tillsammans med sin man.

Enligt Helen Gissla har de sedan i höstas samlat in totalt 5 300 namn för att macken ska få vara kvar i Saltsjöbaden centrum.

Helena Gissla hoppas att namnlistan ska ge resultat:

– Det hoppas jag, det är ju enda sättet för allmänheten att göra sin röst hörd, säger Helena Gissla.

Hon säger att hon är överraskad över att så många har skrivit på listan, en lista som legat ute för påskrift på macken sedan i höstas.

– Jag vet inte vad jag ska säga men jag känner att vi har stöd av våra kunder, det har varit över förväntan.

Enligt tidigare planer kan bensinstationen komma att flyttas i samband med att Saltsjöbaden centrum byggs ut.

Namnlistan kommer att lämnas över till kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau.

Lisa Vejlo Degerman, presskontakt vid Cirklek som äger macken, bekräftar att antalet insamlade namnunderskrifter stämmer och att det är stationens eget initiativ att samla in namnunderskrofter.

– Det är behjärtansvärt och ger uttryck för att lokalbefolkningen gärna ser att bensinstationen finns kvar i Saltsjöbaden, säger Lisa Vejlo Degerman.

Enligt Lisa Vejlo Degerman har bolaget en dialog med Nacka kommun och säger sig ha goda förhoppningar om att få vara kvar i området även i framtiden.

Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande säger till Mitt i att han delar uppfattningen att en bensinstation behövs i Saltsjöbaden.

– Vi arbetar för att hitta en lösning där det finns en bensinstation i Saltsjöbaden även i framtiden, säger Mats Gerdau.

Han hänvisar till ett tidigare uttalande moderaterna gjort när avtalet för mackområdet sades upp, där M sa att en ny lokalisering för en bensinstation bör utredas i samband med utbyggnaden av Saltsjöbaden centrum.