Salva Pisano är väldigt nöjd med utegymmet och tror att det kommer bli en succé. Foto: Melina Reid

Najadens Venice beach har slagit upp portarna

Najadens fitnesscenter var Södertörns första gym. Sedan 80-talet har man hjälpt Haningeborna att hitta sommarformen och nu har man utvecklat verksamheten med ett stort utegym. – Det här en dröm som vi har haft länge, säger Salva Pisano, en av Najadens tre ägare.

  • Publicerad 10:17, 11 maj 2018

Najadens fitnesscenter har expanderat. På lördag i samband med crossfttävlingen Best of Sweden öppnar träningscentret sitt nya utegym.

– När vi öppnar gymmet kommer vi att köra en crossfittävling, Best of Sweden. Just nu tror jag att vi har drygt 70 anmälda, säger Salva Pisano.

Visionen om ett utegym har funnits i flera år. Det är även något som flera av gymmets medlemmar har efterfrågat.

– Det här är ett riktigt utegym, inga träplankor som man lyfter i någon park eller i skogen. Vi har pratat om det länge och att det nu äntligen har blivit av känns jättebra, säger Salva Pisano

Mitt i Haninges reporter tog chansen att testa på utegymmet och axlarna fick sig en rejäl ”genomkörare”. Foto: Melina Reid

Utegymmet ligger på Najadens parkering och är 250 kvadratmeter stort. Det är den före detta svenska tiokamparen Henrik Dagård med ett par SM-guld under 90-talet, som ritat och planerat gymmet.

– Vi ville att gymmet skulle bli så bra som möjligt och tog hjälp av Henrik Dagård. Det finns allt som man behöver för ett rejält träningspass. En hel del stänger och viktskivor, en släde att skjuta framför sig, det räcker med det så kan man göra hela kroppen, säger Salva Pisano.