Polisen söker iakttagelser från mordkvällen. Foto: Sacharias Källdén

Några hundra meter från brottsplatsen slutar spåret

Från Sjöstan till en gångbro under väg 75 på Bauhaussidan. Där tar det stopp. Nu vänder sig polisen till allmänheten för information vart personerna som mördade Nils Grönberg tog vägen sedan.

  • Publicerad 16:24, 20 dec 2021

För ungefär två månader sedan sköts 19-årige artisten Nils "Einár" Grönberg till döds i Hammarby sjöstad.

Med hjälp av bland annat vittnesuppgifter har polisen kunnat kartlägga de två misstänkta gärningspersonernas flyktväg. Den har gått från brottsplatsen fram till ett område under Södra Länken nedanför Sickla sluss, i utkanten av Bauhaus parkering.

Dit ska de ha tagit sig till fots.

– På gångvägen under väg 75 har vi vittnesuppgifter där man sett två män, där vi gör tolkningen att det är skyttarna. Det är sista observationen vi har. Vi vet ingenting om hur de fortsatt efter det, säger utredningsledaren Mikael Niklasson.

Därför vänder sig polisen nu till allmänheten för tips om vart de kan ha tagit vägen.

– Vi hoppas få svar på om de fortsatt till fots, eller om man haft något fordon. Det kan vara bil, cykel, elsparkcykel. Vi vet inte. De kan även ha delat på sig.

113 förhör hittills i jakten på Einárs mördare

Alla iakttagelser

Polisen är sparsam vad gäller signalement, men uppger att personerna vid brottstillfället enligt vittnesuppgifter ska ha burit munskydd, huva och mörka kläder.

Det polisen främst är intresserad av är iakttagelser som gjorts under torsdag 21 oktober från klockan 22.45 till 23.00 av personer på Bauhaus parkering eller gångvägarna längs Sickla kanal.

– Det kan vara människor som bara gått förbi av en tillfällighet eller som varit på parkeringen som sett något men inte kopplat det till skjutningen, säger Mikael Niklasson.

Polisen dyker efter spår av Einárs mördare

Finns ett huvudspår

Inom utredningen finns ett huvudspår som polisen jobbar efter. Vad det är vill Mikael Niklasson inte gå in på.

– Det har varken försvagats eller förstärkts under utredningen. I och med att ingen har frihetsberövats har misstankarna inte nått upp till sannolika skäl. Men det finns personer som vi fokuserar lite extra på.