Nadja Olsson fick diplom, blommor och 5 000 kronor. Foto: Läsarbild Nahom Tecle

Nadja från Bredäng vann talangjakten

16-åriga Bredängstjejen Nadja Olsson är en talang att räkna med . I lördags dansade hon till sig segern i talangjakten i Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

  • Publicerad 13:23, 29 maj 2018

Nadja Olsson har varit gymnast så gott som hela livet. Hos Hammarbygymnasterna har hon övat upp allt från styrka och smidighet till rytmkänsla och vighet. Det hade hon nytta av när hon stod på Kulturhuset Stadsteaterns scen i Skärholmen i lördags kväll.

Där tävlade hon i Söderorts Talang 2018 – en tävling för hela söderort, arrangerad av Skärholmens ungdomsråd i samarbete med teatern.

Nadja Olsson segrade.

– Jag blev självklart jätteglad. Jag älskar att dansa – både att hitta på nya rörelser och att uttrycka mina känslor genom dansen, säger hon.

Hon hade valt en ganska lugn poplåt av Matt Gresham och själv koreograferat dansen –  en blandning av bland annat jazz och modern dans. Nervös var hon inte; som gymnast är hon van att att framträda inför publik.

Nadja Olsson gör sitt dansnummer på scenen.   Foto: Nahom Tecle

– Men jag får sällan chansen att visa upp min dans, så jag tyckte att det kunde vara roligt att vara med. Det var mamma som läste om talangjakten i tidningen  och uppmuntrade mig, säger Nadja Olsson.

Hon  tävlade mot nio andra talanger mellan 10 och 29 år, som sjöng, dansade och gjorde stand up/musikalnummer. En jury på fyra personer (aktiva inom olika konstnärliga områden) bedömde deras insatser.

Nadja Olsson är 16 år och går i nian på Slättgårdsskolan i Bredäng. Lagom till sommarlovet fick hon en present som säkert kommer väl till pass. Utöver äran och diplomet fick segraren nämligen 5 000 kronor.

 

Fakta

Juryns motivering

Juryn i Söderorts Talang tyckte att Nadja Olsson gjorde båda sina akter klanderfritt. Hon visade på full fokus hela tiden och tog juryn och publiken med storm när hon bland annat gjorde volter och andra steg inom modern dans – precis som ett proffs.

I juryn satt fyra personer:

Sarah Ameziane (skådespelare från föreställningen Svenska hijabis. Boxare, jobbar som lärare)

Ali X Ahmed (bl a poet, fotograf och mångsysslare samt verksamhetsansvarig på Changers Hub i Alby. Arbetar med Unity-podden)

Lydia Erfineh (dansare. Pluggar sam/beteende, sista året på Kärrtorpsgymnasium)

Adem Dresevic. (samhällsengangerad dokumentärfilmare, fotograf, poet, musiker och en del av föreningen FOLK i Skärholmen)

Visa merVisa mindre

Fakta

Premiär för nya tävlingen i lördags

Söderorts Talang är en helt ny tävling, arrangerad för första gången lördagen den 26 maj.

Arrangör är Skärholmens ungdomsråd i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

Vinnaren fick 5 000 kronor, andrapristagaren fick 1000 kronor.

Segrade gjorde 16-åriga Nadja Olsson från Bredäng, som dansade.

Andra pris fick 14-årige Alawee från Rågsved ”som lyfte taket av stadsteatern med sina egenskrivna rapp-låtar”.

Skärholmens ungdomsråd såg till att talangjakten blev verklighet.   Foto:  Nahom Tecle

Källa: Skärholmens ungdsområd
Visa merVisa mindre