Tommie Hansson längst till höger är ansvarig för Nackas vänners julfirande. Foto: Anna Z Ek

Nackas vänner om vandaliseringen: ”Idioter”

Många Hammarbysupportrar är upprörda över vandaliseringen av Nackastatyn på Södermalm. – Jag vågar inte tala om vad jag tycker – idioter, säger Tommie Hansson i sällskapet Nackas vänner.

  • Publicerad 11:28, 1 jun 2018

Tommie Hansson har i tio år varit ansvarig för julfirandet som Nackas vänner arrangerar vid Nackastatyn varje julafton. Nu håller han på och förbereder 60-årsjubileet av Sveriges första VM-match i fotbolls-VM 1958 som sällskapet ska hålla vid statyn den 8 juni klockan 14.00. Han är bestört över vandaliseringen av statyn.

– Den här tillställningen ordnar vi för alla fotbollsvänner oavsett vilka klubbar de håller på. Jag har ingen förståelse för det här alls. Fotboll ska ju vara glädje. De borde skämmas de som har gjort det här.

”Inte säkert det är AIK:are”

Men han tycker att man ska vara försiktig med att peka ut syndabockar.

– Det är inte säkert att det är AIK:are som har gjort det bara för att det är gjort i gult och svart, det kan ju vara för att provocera. Men det är ju som att gå på en kyrkogård och spreja ner en grav. Jag är ju gammal klottersanerare, synd att jag inte har utrusningen kvar då hade jag åkt dit direkt och tvättat bort färgen.

”Hoppas det är slut på dumheterna”

Han hoppas att statyn är sanerad till jubileet den 8 juni.

– Ja, och så hoppas jag att inte någon Bajare åker till något AIK-monument och förstör så att det här blir en löpeld. Jag hoppas att de här dumheterna tar slut.