"Det var i tolvårsåldern som intresset för bakning började, jag praoade på ett bageri". Foto: Läsarbild Pressbild TV4

Nackabon Sara Bley ska tävla i Hela Sverige bakar

Sara Bley, 25 år och boende i Nacka, är den före detta elitsatsande häcklöperskan som nu ska vara med och tävla i ett av Sveriges populäraste bakprogram. – Jag älskar att tävla och baka så det här är helt perfekt för mig, säger Sara.

  • Publicerad 13:58, 25 sep 2018

Hela Sverige bakar är tillbaka med en ny säsong. Det är den sjunde i ordningen och i årets upplaga är Nacka representerat av energikonsulten och före detta elitidrottaren, Sara Bley.

– Jag har följt programmet sedan starten och har alltid tänkt att jag skulle vilja vara med och tävla. Men det har varit så mycket med friidrotten, tiden har inte funnits helt enkelt, säger hon.

Redan när Sara var liten väcktes intresset för bakning, som tolvåring praktiserade hon på ett bageri. Trots det stora bakintresset har hon aldrig jobbat med det utan det har varit en hobby som följt henne genom livet.

– Jag är ganska gammeldags, gillar bullar, kakor och framförallt att baka tårtor och dekorera dem. Det är väldigt kul, säger Sara.

Hur var det att vara med i programmet?

– Det var jättekul och jag var verkligen nervös när vi klev in i tältet och såg programledarna Tina Nordström och Johan Östling för första gången.

Vad är en perfekt fika, enligt dig?

– Som sagt, jag är lite gammeldags. Jag skulle vilja sitta på ett mysigt konditori med en Napoleonbakelse och en kopp kaffe till, det är perfekt.