Kommunbyte. Victor Kilén byter direktörsjobbet i Vallentuna kommun mot samma post i Nacka. Foto: Pressbild

Nacka värvar Vallentunas kommundirektör

Vallentunas kommundirektör Victor Kilén blir ny stadsdirektör i Nacka till våren. Det beslutade Nackas kommunstyrelse på tisdagen. ”Jag ser fram emot att verka för att förbättra och utveckla verksamheter och resultat”, säger Victor Kilén.

  • Publicerad 13:23, 24 nov 2020

Victor Kilén har varit kommundirektör i Vallentuna sedan 2014. Där har han också varit kanslichef och förvaltningschef tidigare.

Ge värde för skattepengarna

Våren 2021 lämnar han för att bli ny stadsdirektör i Nacka.

– Jag är glad över att få välkomna Victor Kilén till Nacka. Han kommer att tillföra ny energi i vårt arbete för att göra Nacka till den mest attraktiva kommunen att bo och verka i. Huvuduppdraget som stadsdirektör är att ge Nackaborna maximalt värde för skattepengarna och fortsätta en stark och balanserad tillväxt i takt med både Nackaborna och miljön, och jag är övertygad om att Victor har de rätta egenskaperna för det arbetet, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M) i ett uttalande.

”Nacka det naturliga steget”

Victor Kilén är också laddad.

– Nacka är en utvecklingskommun i framkant med stadsutveckling i fokus. För mig som har ett brinnande intresse för samhällsutveckling och innovativa lösningar känns Nacka som det naturliga steget. Ambitionen att vara bäst på att vara kommun är i sammanhanget väldigt passande.