Nacka kommun köper Hells Angels-villan

Nacka kommun köper Hells Angels-villan på Moravägen i Boo för 5 750 000 kronor. Villan kommer inte att användas som boende för ensamkommande flyktingbarn, enligt ett pressmeddelande från Nacka kommun. Planen är att villan ska användas av nyanlända familjer som har fått uppehållstillstånd.

  • Publicerad 16:44, 19 maj 2016

”Nacka kommun har nu förvärvat den aktuella fastighet i Saltsjö-Boo som kommunen har visat intresse för att köpa och som rönt en del uppmärksamhet”, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Affären blev enligt kommunen klar under torsdagen.

Köpeskillingen är 5 750 000 kronor, att jämföra med begärt pris på 5 995 000 kronor.

”Vi är nöjda med affären och kommer att ha stor nytta av fastigheten” säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

”I fastigheten har Hells Angels tidigare bedrivit olovlig klubbverksamhet. Förutom att villan kommer att fylla ett behov som bostad är det också positivt att den klubbverksamheten nu har upphört. Det finns organiserad brottslighet i samhället och vi måste alla göra vad vi kan för att motverka den.”

Kommunen kommer att ha en kommunikation med grannarna i området, enligt pressmeddelandet.

Villan kommer inte att användas som flyktingboende för ensamkommande barn.

”I dagsläget har Nacka kommun inget ytterligare behov av bostäder för ensamkommande barn utöver de två som redan är beslutade”, skriver kommunen.

Inriktningen är istället att villan ska användas av nyanlända familjer som har fått uppehållstillstånd.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att flera grannar varit starkt kritiska till ett flyktingboende och hellre sett att Hells Angels blev kvar.