Vinnare. Nackas kommunalråd Mats Gerdau (M) och kommundirektör Victor Kilén tog emot priset Årets kvalitetskommun på Kvalitetsmässan i Göteborg.

Nacka Årets kvalitetskommun: ”Hög kvalitet till alla medborgare”

Nacka vinner Årets kvalitetskommun som koras av Sveriges kommuner och regioner. ”Nacka kommun levererar välfärdstjänster av hög kvalitet till medborgarna inom alla områden”, skriver juryn.

  • Publicerad 09:04, 4 maj 2022

Priset delades ut på Sveriges kommuner och regioners Kvalitetsmässan i Göteborg i måndags.

Utöver äran fick Nacka en skulptur av konstnären Ernst Billgren och 50 000 kronor.

– Många faktorer ligger till grund för denna fina utmärkelse. Det viktigaste tror jag är att vi har en stark tilltro till människors vilja och förmåga, att vi tror på folk helt enkelt. Det är samarbetet med våra invånare, föreningar och företag som ger goda resultat. Vi är öppna och nyfikna och vill utveckla Nacka tillsammans med andra, det blir ofta bättre om fler är med och bidrar än att kommunen ska göra allt själv. Det skapar en anda av gemenskap och framtidstro som skapar ett gott samhälle, säger kommunalrådet Mats Gerdau (M).

”Hög grad av värde från varje skattekrona”

Juryns motivering:

”Nacka kommun levererar välfärdstjänster av hög kvalitet till medborgarna inom alla områden. Från samhällsbyggnad, skola och omsorg till kultur och fritid. Med en tydlig och etablerad styrmodell som fokuserar på resultat och effektivitet lyckas kommunen med målet att skapa en hög grad av värde från varje skattekrona.

Kommunens vision öppenhet och mångfald efterlevs både strategiskt och i det dagliga arbetet med att ge medborgarna möjlighet att välja och välja bort, och att kunna påverka tjänsterna och kommunens utveckling.

Nacka har erhållit utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2021 i hård konkurrens och är en värdig vinnare av priset som är en skulptur av konstnären Ernst Billgren och 50 000 kr.”

Visa merVisa mindre