Skylt med budskap. Jessica Sikström såg den här skylten nära Barnsjön och upptäckte via Marianne Wahlgrens Facebooktråd att det finns fler. Foto: Jessica Sikström

Mystiska vägskyltar sprider glädje

”Allt kommer att bli bra”. Vägskyltar med det budskapet har dykt upp i Tyresö. "Jag gick vidare hemåt med lite lättare steg", säger Jessica Sikström som fotograferade skylten.

  • Publicerad 11:15, 9 okt 2020

Det var en positiv tröst och den muntrade upp

Jessica Sikström promenerade i närheten av Barnsjön när hon såg skylten som satt på baksidan av en vanlig vägskylt.

– Jag gick och grubblade på en del jobbiga grejer. Jag blev så himla glad när jag såg skylten, den var en positiv tröst och muntrade upp. Jag såg den som ett tecken att allt kommer att ordna sig och gick vidare hemåt med lite lättare steg. Det känns så roligt med något positivt, det händer så mycket tråkigheter nu för tiden, säger Jessica som bor i Krusboda.

Hon går samma väg då och då men har inte tidigare sett skylten.

– Den får väl inte sitta kvar eftersom den sitter på en vägskylt. Det är säkert inte lagligt, men det vore roligt om sådana här uppmuntrade skyltar får sitta där det är ok.

Stor respons

Marianne Wahlgren, som också bor i Krusboda, har fotograferat en skylt med samma budskap som hon upptäckte när hon körde bil i Trollbäcken.

Hon lade upp bilden i Facebookgruppen Aktuella händelser i Tyresö med kommentaren ”Kanske inte så laglig men fin tycker jag”. Hon har fått över 1 000 reaktioner när den här artikeln skrivs.

– Det var några som var negativa, men väldigt många som tyckte som jag. Jag blev lite glad när jag såg skylten.

Vet du något om skyltarna eller har sett fler? Hör gärna av dig till oss!