Nu när badsäsongen är i full gång har problem dykt upp vid olika stränder i Täby.

Vid Hägernäsbadet har kommunen haft problem med hål i stranden som i sin tur skapat störningar för badgäster de senaste veckorna.

Hur hålen har uppkommit vet kommunen ännu inte.

– I dagsläget vet vi inte varför de har uppstått, men det är något vi kommer titta närmare på, säger Jenny Holmberg, resultatenhetschef på Täby kommun.

– Det har blivit sättningar eller urgröpningar i strandkanten.

För att åtgärda problemet åkte körde kommunen ut en grävskopa med hjälp av en pråm, och fyllde på med sand. Ett arbete som landar på 50 000 kronor.

– Vi har nu fyllt upp hålen så att Täbyborna kan nyttja stranden som vanligt, sägerJenny Holmberg.

Enligt henne är det ett problem som förekommit och åtgärdats tidigare säsong. Men sanden har spolats bort igen.

– Därför har vi fått fylla på med ny sand. Vi kommer undersöka mer långsiktiga lösningar på platsen.

Glas vid Kråkudden

Utöver hålen i stranden har andra felanmälningar om problem på badstränderna kommit in till kommunen. I veckan upptäckte Täbybor att det fanns glas vid badplatsen Kråkudden, efter att några personer fått skärsår.

Jenny Holmberg meddelar att Täby kommun varje år undersöker badplatserna. Men på grund av informationen om glas kommer de nu dyka vid klipporna igen.

– När vi fick in felanmälan om att det kunde finnas glas på botten sattes varningsskyltar upp vid badplatsen och ytterligare säkerhetsdykningar beställdes.

Har ni gjort fler arbeten i Täby inför badsäsongen?

– Vi har ett kontinuerligt underhåll av våra badplatser inför sommaren samt sommarvärdar som sköter enklare service på flera av våra badplatser under säsongen.