GRISEN. Här är den lilla grisen som så många Liljeholmsbor älskar. Foto: Linda Gren

Mystiska grisen som älskas av ALLA

Den sägs ha hängt där i tio år och har bytts ut minst en gång. Men hur den hamnade från första början är ett mysterium. En sak är däremot säker: Hela Liljeholmskajen älskar sin gris.

  • Publicerad 11:22, 1 dec 2017

Där är den, upphängd i ett snöre i en av lyktstolparna på Fredborgsgatan vid Liljeholmskajen. Den lilla grisen i plast som älskas av så många.

– Den är jättekul, för den är ett mysterium. Man undrar ju vem som har hängt dit den och hur den har hamnat här, säger Patrik Bergman som bor på gatan, när han tittar upp mot plastleksaken.

Ingen verkar veta hur grisen hamnat där. Men i Facebookgruppen Allt Om Liljeholmskajen har en lång tråd skapats där det spekuleras och letas svar på de olösta frågorna kring det lilla djuret – och många är imponerade över att den fått hänga kvar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Den har hängt där i tio år, då min elvaåriga dotter började förskolan, imponerande", skriver en person tråden, och det fortsätter.

"Den byttes ut för några år sedan, förut var det en mindre gris."

"Ja den är inte solblekt, så den måste va ny."

"Min dotter älskar den! Ropar förtjust 'Grisen!' varje gång vi går förbi."

Vid platsen träffar StockholmDirekt Lia Antoniuo som har bott i området sedan 2011. Hon berättar att grisen redan hängde där när hon och barnen flyttade in.

– Den har bytts ut flera gånger tror jag. Jag blir så glad av den! Den är en så fin grej i den här sterila miljön, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon vet inte själv men hoppas att någon kan berätta vem som hängt upp den.

– Jag har ingen aning, det måste vara älvorna vid Liljeholmskajen, säger hon och skrattar.

Vet du hur grisen hamnat vid Liljeholmskajen? Kontakta oss på soderort@direktpress.se.

Andra teorier om Grisen

En boende i området har inkommit med uppgifter om att grisen hängdes upp där först 2014. Innan dess ska det ha varit en ko som hängde och dinglade. "Byggjobbare har hängt upp dem båda gångerna".