Väl utvalda plagg kommer följa med till den nya butiken. Foto: Mostphotos

Myrorna i Ropsten flyttar på sig

2000 kvadratmeter med gamla prylar och kläder måste maka på sig. De gamla lokalerna i Ropsten ska rustas upp och allting ska fraktas ett stenkast bort. Och hela flytten ska ske över en natt.

  • Publicerad 09:50, 14 feb 2017

Myrorna i Ropsten är en populär second hand-butik för många Stockholmare. Men lokalerna har inte renoverats på årtionden, därför behöver man nu flytta hela verksamheten för att fräscha upp flaggskeppsbutiken.

– Lokalerna är inte ändamålsenliga. Det är väldigt nedgånget och den stora mängd gåvor som kommer in sliter väldigt mycket på lokalerna, säger Lotta Kökeritz, pressansvarig på Myrorna.

Hon säger att de nya tillfälliga lokalerna är ljusa, fräscha och inte har lika många trånga skrymslen som de tidigare lokalerna.

”När familjen Obama flyttade från Vita Huset hade de fem timmar på sig, vi har en hel natt så vi tror att vi ska klara det”

Flytten blir däremot inte särskilt lång, de tillfälliga lokalerna ligger bara ett stenkast bort – adressen är till och med den samma  Men det blir en utmaning ändå, eftersom man inte vill hålla stängt ska allting göras över en natt.

– När familjen Obama flyttade från Vita Huset hade de fem timmar på sig, vi har ju en hel natt så vi tror vi ska klara det! Vi är många personer med starka muskler. Kanske blir det en flyttpizza till frukost, säger Caroline Andermatt, VD på Myrorna i ett pressmeddelande.

Kändistätt

Enligt Myrorna är butiken i Ropsten ett tillhåll för en del kändisar, som Ace Wilder och Elsa Billgren. Frida Hyvönen har även stått bakom kassan i butiken. Butiken i Ropsten breddar ut sig över 2000 kvadratmeter och är den Myrorna som säljer mest i hela landet.

Flytten kommer att göras natten mellan den 22 och 23 februari och den renoverade butiken ska så färdig runt årsskiftet.

Fakta

Så mycket kränger Myrorna i Ropsten

Under 2016 sålde butiken i Ropsten nästan en halv miljon varor.

Försäljningen i siffror:
10 693 tavlor och mattor
12 414 barnplagg
39 928 böcker
10 472 möbler och
4 681 klänningar.

Butiken har i snitt 5000 besökare per vecka.

Källa: Myrorna
Visa merVisa mindre