STÖKIGT. Det var på nytt en stökig helg i Rålis. Foto: Sacharias Källdén

Mycket stök på ny stor ungdomsfest i Rålis

Det var på nytt en stökig helg i Rålis.

  • Publicerad 11:23, 5 okt 2020

I fredags var det på nytt en stor ungdomsfest i Rålis och i ett inlägg på Norrmalmspolisens Facebook-sida skriver de att det var hundratals ungdomar i parken och att det var "dålig stämning, stökigt och rörigt".

Fältare varnar för stora ungdomsfester i Rålis

När en polis skulle ingripa mot en ungdom som sålde lustgasampuller lade sig den misstänktes kompisar i ingripandet och polisen fick larma efter hjälp. Polisen ska ha skadat sig lindrigt i samband med tumultet men enligt Norrmalmspolisen ska denne inte ha utsatts för våld av någon annan utan skadan vållades i tumultet skriver de på Facebook.

Enligt Victor Adolphson, YB Södermalm, försökte även någon i tumultet ta polisens tjänstevapen. ”Nu kunde kollegan freda sig, men de skyldiga hann fly" skriver han på twitter.

Polisens volontärer fick även order om att ta av sig sina västar och lämna området då polisen inte bedömde det som säkert för dem att vistas där.

Se filmen: Polisens superlampor ska ge lugnare Rålis

När kommunpolisen Peter Enell går igenom helgens rapportering uppger han att det handlade om ett 30-tal ungdomar som hetsade varandra till "mindre bra beteende". Vidare har polispatrullerna på plats rapporterat om att det uppstod tumult där enstaka utfall gjordes mot poliserna men att det snabb kunde stävjas och personerna avvisades från platsen.

I Rålis har sedan flera år tillbaka funnits en möjlighet för polisen att tända upp hela parken vid behov. Men den lösningen har haft tekniska problem den senaste tiden enligt Peter Enell, men ska nu vara fixat och det kommer att användas.

– Jag har jobbat hårt på det här sedan en vecka tillbaka. Och det kommer att fixas så att parkljuset kan flashas upp ännu mer och det kommer vara tänt hela tiden. Just i skateparken är det väldigt bra belysning, men i andra delar av parken så kan det vara bra att kunna tända upp mer för det är klart att det kan hända saker där, säger han.

Nu är Rålis nya superljus så lätt att till och med polisen kan sköta det