Uppträdande. Under sommaravslutningen både dansade och sjöng barnen till musik från hela världen.

Musikförskolan Lärkan får fina betyg

Bland föräldrarna med barn på musikförskolan Lärkan är nöjdheten hög. I den senaste undersökningen bland förskolor i Stockholms stad får Lärkan nästan högst betyg, långt över snittet på Norrmalm.

  • Publicerad 06:15, 15 jun 2021

Man unnar sina barn det bästa.

Solen skiner över musikförskolan Lärkan på Surbrunnsgatan. När Mitt i Vasastan är på besök stundar sommaravslutningen. Barnens föräldrar har intagit innergården för att se de äldsta barnens uppträdande. Temat för terminen har varit världen och under året har eleverna fått lära sig språk, sång och dans från olika länder.

– Vår dotter har pratat om den här avslutningen i flera veckor. Det är kul att pedagogerna vågar utmana eleverna. Det märks att de har fått lära sig massor, säger styrelsemedlemmen Patrik Åman.

– Att vi håller på med musik, dans och föreställningar ger barnen både självkänsla och självförtroende. Att våga sjunga framför människor kan vara tufft för många, säger Lärkans rektor Pär Carlstedt.

Tacksam. Pär Carlstedt, rektor, hyllar personalen för dess arbete med barnen. Foto: Christopher Blanck

I Stockholms stads senaste undersökning för vårdnadshavare med barn i förskolor får musikförskolan Lärkan nästan högsta betyg. Och bland förskolor i Norrmalm ligger man långt över snittet.

– Vårt mål är att bli ett av Stockholms bästa alternativ för valet av förskola. Vi är på väldigt god väg att nå en full cirkel. De kanter som inte är fulla har vi redan isolerat och börjat titta på hur vi ska förbättra, säger Pär Carlstedt.

Med cirkel menar han det grafiska uttryck som undersökningen har där de olika svaren på frågor föräldrarna har fått uttrycks i ett cirkeldiagram där full pott innebär att cirkeln blir rund.

Avslutning. Föräldern- och styrelsemedlemmen Patrik Åman under Lärkans sommaravslutning. Foto: Christopher Blanck

– Vi småbarnsföräldrar strävar efter att ha barn på en skola med full cirkel. Man unnar sina barn det bästa. Att vi nästan har full pott är väldigt positivt tycker jag, säger Patrik Åman.

Både Pär Carlstedt och Patrik Åman menar att personalen gör ett fantastiskt jobb. Bland annat har förskolan en egen kock som lagar mat och så har de en liten grupp vikarier som står redo att hoppa in om någon av pedagogerna är borta. För föräldrarna blir Lärkan en trygghet i en otrygg tid, menar Patrik.

– Det är låg omsättning på personalen och en liten bas av vikarier som kan hjälpa till. Vi föräldrar vet alltid vilka som jobbar med våra barn vilket är väldigt skönt, säger han.

– Vi har en fantastisk personal som arbetar här. Vår styrka är att vi är väldigt familjära här på Lärkan, säger Pär Carlstedt.

Om musikförskolan Lärkan

Antal barn: 47

Antal pedagoger: 9

Förskolan är ett föräldrakooperativ

Visa merVisa mindre