Foto: Sacharias Källdén

Musikartisten gör matklipp på TikTok: "Större än musiken"

Fittjakillen Stefano Saint började som musikartist. Men det var först när han laddade upp matklipp på videoplattformen TikTok som han slog igenom ordentligt. I dag recenserar han matställen för nästan 25 000 personer, och ger en och annan instruktionsvideo på hur man gör sin egen laxbagel.

  • Publicerad 07:00, 4 apr 2021

Foto: Sacharias Källdén

Folk hör av sig till mig för att få tips om vilka matställen de kan ta sin tjej till

"Allt började på talangshowerna på Fittjaskolan. Min musiklärare sa alltid att jag var bra på att rappa, och då gjorde jag det. Sen fortsatte jag bara med musiken. Jag fortsatte göra beats, sen blev jag DJ och landade sist med rappandet igen. Men jag slog aldrig riktigt igenom.

2019 släppte jag en låt, Bon Appétit. Men eftersom jag inte var särskilt stor då funderade jag länge på hur jag skulle få folk att uppmärksamma den. Det slutade med att jag gjorde en sketch om mat. Som mest trodde jag att folk i min närmsta krets skulle skratta lite – och det gjorde de, och de sa till mig att jag borde lägga upp den på sociala medier.

Jag laddade upp den på TikTok och det gick bättre än allt annat – även musiken.

Jag tror det går hem hos folk just för att jag inte är värsta Gordon Ramsey. Jag håller det simpelt, säger det enkelt och är ärlig. Jag är inte "biased". Och jag tror mat går hem. Det är liksom "satisfying".

Men jag har också fått reaktioner från folk som blivit arga på det jag har gjort. En gång sa jag att semlor är överskattade, och många tyckte att jag inte hade rätt att snacka ner en svensk tradition. Men jag är född här, och jag har också blivit tvingad att äta semlor. Och alla har rätt sin sina åsikter.

Jag är inte enbart musikartist, eller helt insnöad på mat. Jag skulle nog snarare kalla mig själv underhållare, "entertainer", som just nu använder maten som ett verktyg för humor.

Jag är såklart tacksam för allt engagemang bland de som följer mig, och det händer att folk hör av sig till mig för att få tips om vilka matställen de kan ta sin tjej till, eller vilka maträtter jag rekommenderar. Det tycker jag är mycket roligare än själva följarantalet."

Stefano Saint

Ålder: 28 år.

Uppvuxen: Värdshusvägen, Fittja.

Sysselsättning: Underhållare. Gör just nu matklipp på videoplattformen TikTok för en publik på nästan 25 000 personer.

Favoriträtt: Burito.

Haträtt: Semlor.

Visa merVisa mindre