Folkets Hus nyöppnade med lokal musik och broderutställningen @broderauttexten, som sitter kvar till den 8 november. Foto: Johann Bernövall

Musik, broderi och poesi invigde Folkets hus

När det nyrenoverade Folkets hus i Bagarmossen invigdes i fredags bjöds det på såväl dragspelsmusik som lokal poesi. Och mer kultur ska det bli i huset.

  • Publicerad 10:46, 31 okt 2018

Nyöppnandet av Folkets Hus firades ordentligt förra fredagen. Mingel med konstutställning av broderier med budskap, @broderauttexten, inledde innan kulturskolans dragspelsensemble bjöd på musikalisk underhållning.

Bagisbon och poeten Athena Farrokhzad läste sedan sin hyllningsdikt till stadsdelen, "B som i Bagis", som finns att läsa här. Resten av helgen rullade på med idel fullsatta evenemang. Bland annat feministisk stand up comedy och en etiopisk författarkväll.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Verksamhetschefen Lena Wolmner kan konstatera att öppningshelgen var en succé.

– Det känns helt fantastiskt, det ser väldigt fint ut i lokalerna och evenemangen i helgen var väldigt lyckade. Vi har haft en inredningsarkitekt inblandad i projektet som verkligen lyckats att få in en känslan av en oas med närheten till Nackaskogen. Bland annat har vi återanvänt vår gamla soffa och gamla stolar. Det är jag väldigt stolt över, säger hon,

Visionen att det ska vara en plats för alla Bagisbor står fast. Den som vill göra något kan helt enkelt mejla verksamheten med sin idé.

– Vårt kärnuppdrag är att hyra ut lokaler som man kan få göra sin grej i, säger Lena Wolmner,

Närmast på Folkets hus spelas teaterföreställningen Rosemarys Babyshower, ett gästspel från teatergruppen PotatoPotato från Malmö. Den spelas nu i helgen, 2, 3 och 4 november.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Verksamhetschefen Lena Wolmner och dåvarande kulturborgarrådet Emilia Bjuggren (S) under renoveringen av Folkets Hus i somras. Nu är det klart. Foto: Sacharias Källdén

Grönt. Bagarmossens nygamla Folkets Hus skapa en känsla av en oas. Foto: Johann Bernövall