En färgbomb under produktion. Silvana Olivares och Alex Rosa Basura håller i penslarna. Foto: Anders Göransson

Muralkonst ska göra Grimsta varmare

Vilda djur och växter växer sakta men säkert fram i entréerna till ett antal gårdar i Grimsta. De fantasifulla muralmålningarna ska ge området en varmare prägel, är meningen.

  • Publicerad 18:09, 16 aug 2018

Konstprojektet på Grimstagatan är ett led Svenska Bostäders strävan att skapa en bättre boendemiljö i området. Och nog märks förändringen. Det som tidigare var grå, grå väggar är i fyra utvalda gårdsentréer på Grimstagatan på väg att förvandlas till veritabla färgchocker, med motiv som leoparder, ugglor, träd och blommor.
– Jag tänker mig att Grimstaskogens djur är på väg mot stan, eller möjligen på väg tillbaka därifrån till skogen, säger konstnären själv, Valeria Montti Colque.

Konstnären Valeria Montti Colque – och ett vilddjur från Grimstaskogen? Bild: Anders Göransson

Att det är ont om leoparder bland Grimstas träd spelar ingen roll, tycker hon.
– Man måste få ha lite fantasi. Det viktiga är att människor får uppleva konst och bli glada, och de verkar de bli. Många har kommit fram och varit jättepositiva.

Valeria Montti Colque är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och har stor erfarenhet av muralmålningar och al fresco-teknik. Till sin hjälp har hon flera assistenter och vänner som målar efter hennes instruktioner.
Arbetet med muralmålningarna har pågått sedan den 6 augusti och ska presenteras i färdig form den 25 augusti då invigningen sker.