Det är Munsöbon och entreprenören Björn Falk som bygger padelbanorna i en skogsdunge, 30 meter från busshållplatsen vid Söderby IP. Han står och gör i ordning grunden banorna ska byggas på när Mitt i Mälarö når honom.

– Till maj har båda banor definitivt öppnat, säger Björn Falk.

Padel-boom på Ekerö

– Det kommer att vara träd och grönt utanför de genomskinliga väggarna runt dem som spelar. Banorna ligger speciellt till i skogskanten i naturen.

Att padel-boomen också har nått Ekerö är något Mitt i Mälarö tidigare rapporterat om. Tiderna ryker snabbt hos Ekerö Padel, numera även på vardagar.

I en lokal grupp på Facebook erbjuder därför Björn Falk förtur att boka banor för dem som bor i området.

"Vi blev av med skolan och läkarmottagningen"

– Jag skrev att närboende får första tjing och fick otroligt mycket positiv respons. Många tycker att det är kul att det händer något här ute, säger Björn Falk och fortsätter:

– Jag gör det här delvis för att jag tycker att mycket har försämrats här på Munsö. Vi blev av med både skolan och läkarmottagningen. Det är många bittra miner här.

Björn Falk tror att padel kan glädja alla.

– Jag vill erbjuda Munsöborna något jag tycker är kul, och blåsa lite liv i landsbygden. Just padel passar ju inte bara sportfånar, utan också pensionärer, barn och familjer.

Det kommer att finnas både fasta tider och tider som kan bokas med appen Matchi. Banorna är öppna klockan 06–22.