Tidningen har berättat tidigare om den så kallade samlokaliseringen av förskolor och skolor som planeras i kommunen. Där ingår att lägga ned Munkmoraskolan och istället placera Munkmorabarnen på Ekedalsskolan.

Nu väljer Miljöpartiet att gå emot sina allianspartier i Majoritet för Värmdö, där M, L, KD, C och MP ingår. På ett medlemsmöte hos MP förra veckan blev det omröstning om Munkmoraskolan och resultatet blev ett nej till nedläggning.

Lyssnade på föräldrarna

Orsaken är protesterna som ägt rum de senaste månaderna, där föräldrar fått ihop över 4000 namn för att försöka hejda besluten.

– Hela debatten under hösten har givetvis påverkat oss och våra medlemmar och är skälet till att våra medlemmar nu backar i frågan, säger Filip Joelsson, (MP), kommunalråd i Värmdö.

MP är fortfarande för resten av samlokaliseringsförslaget, omröstningen nu gällde enbart Munkmoraskolans framtid, enligt Filip Joelsson.

Föräldrarna som hållit i namninsamlingen ser det som en delseger.

– Vi är fantastiskt nöjda att vi har lyckats rädda Munkmoraskolan, inte bara en gång utan två gånger! säger Karin Ekelund Malmros.  

Deras krav på folkomröstning ligger dock kvar.

– Vi har inte fått positiva besked vad gäller ö-skolorna och våra förskolor, inklusive Farstaborg. Eller att 5:orna får gå kvar på Ekedalsskolan. Så kampen har bara börjat, säger hon.

Hela samlokaliseringsärendet ska upp i kommunstyrelsen imorgon onsdag 20 januari, hur det kommer att beslutas då återstår att se.

https://www.mitti.se/nyheter/foraldrar-lamnade-over-4000-namn/repuag!tSALDFcXki9RvZ4BeAxLdQ/