Harry Byrne, en av de nya ägarna till Münchenbryggeriet. Nu flyttar de konceptet "beer garden" inomhus. Foto: Claudio Britos

Münchenbryggeriet flyttar in nya konceptet

Münchenbryggeriet flyttar in konceptet de startade i somras. En "indoor winter beer garden" med mat tar sakta men säkert fart.

  • Publicerad 17:09, 23 okt 2020

Kompanjonerna Harry Byrne och Rikard Kleinberg tog över Münchenbryggeriet förra sommaren och startade en "beer garden" på terassen.

Konceptet bygger på att kända kockar serverar mat från hela världen till stockholmare som längtar till andra breddgrader.

– Det kommer vara som i somras. Vi vill skapa upplevelsen av att du lämnar Stockholm. Folk gillar atmosfären, så den försöker vi behålla, minus solskenet. Men det försöker vi väga upp för, säger Harry Byrne och skrattar.

Österrike först ut

I och med vinterns inträde gästar egenbrygd tysk och österrikisk öl i kranarna, tillsammans med typiska rätter som schnitzel.

– Man kan ha en egen liten oktober-fest om man vill. Men vi kommer inte att dekorera på något sätt. Det blir inga lederhosen eller något ompa-bompa band.

Bygger en scen

Till en början håller bryggeriet bara öppet på fredagar och lördagar. Samtidigt bygger Harry Byrne en scen som kommer kunna användas när middagsunderhållning blir tillåten. Men inga föreställningar kommer att hållas än på ett tag.

– Vi lärde oss mycket under sommaren och vill testa lite. Många gäster gillade att det fanns så mycket utrymme, och det här är nog bland de största lokalerna i Stockholm. Som vi ser det kommer det här att ta lång tid, det kanske blir två år till med social distans. Så det är bäst att ta det sakta men säkert, säger han.

Hemester eller semester på Södermalm? Foto: Münchenbryggeriet

Beer garden på Münchenbryggeriet

Var: Söder Mälarstrand/Torkel Knutssonsgatan.

När: Har endast öppet fredagar och lördagar i fem veckor framöver.

Öppettider: Fredagar öppnar de klockan 16.00, på lördagar från klockan 11.30. Stänger 02.00.

Visa merVisa mindre