FÖRSENAD. Den planerade multihallen på Sundbybergs idrottsplats kan bli försenad. Foto: Sundbybergs stad

Multihallen kan försenas

I höst ska bygget av en multihall på Sundbybergs idrottsplats påbörjas. Men nu verkar det som att planerna kan försenas

  • Publicerad 12:45, 25 apr 2019

För ett år sedan kom beskedet att Sundbybergs stad bygger multihall i tre våningsplan på Sundbybergs idrottsplats. Planen är att bygget ska påbörjas i höst och att hallen ska stå klar 2021.

Men, Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden har inga besked i den riktningen utan uttrycker oro.

– Jag är orolig för tidsplanen, det kan jag öppet säga. Jag hade hoppats att vi kommit längre än vi gjort. Jag brinner för kultur-, idrotts- och övrigt fritidsliv och vill ge alla sundbybergare en möjlighet att delta.

Närmast ska han samla förvaltningen och konsulter till möten, i nästa steg ta ännu en vända med sina politiska kollegor.

– Sett till att ishallen förfaller är det akut. Men kommer vi inte igång i tid kan ju övrig verksamhet fortsätta som i dag, säger Johan Storåkers.

Han talar om ett större pussel, i vilket friidrottsanläggningen är en central del. Samtidigt som arbetet med multihallen påbörjas ska det finnas mark för en tillfällig friidrottsarena. Och i nästa steg beslut om var en ny fullstor, och permanent, friidrottsanläggning ska anläggas.

Vilka är de stora stötestenarna?

– Budgeten, en bra ekonomisk lösning. Att vi är Sveriges till ytan minsta kommun med rätt få ytor att bygga på.

– Vi har en segregerad stad, men jag menar att kultur och idrott bygger broar, tillägger han

Det klagas en del på beslutet att bygga i nära anslutning till Lötsjön, vilket är fallet med multihallen och nytt intilliggande bostadsområde. Bland annat finns det fladdermöss i träden ner mot sjön.

– Tar vi hänsyn till allt blir ingenting byggt. Som politiker behöver vi fatta beslut, säger Johan Storåkers.

BEKYMRAD. "Jag brinner för kultur-, idrotts- och övrigt fritidsliv och vill ge alla sundbybergare en möjlighet att delta", säger Johan Storåkers och är bekymrad över att beslut kring multihallen dröjer. Foto: Jonny Andersson

Multihallen i tre plan.

Bottenvåningen ska bestå av isyta för curling

Första våningen ska ha is för konståkning och ishockey, plus läktare.

Andra våningen ska vara en konstgräsplan.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47