MP vill skaka liv i Västra skogens torg

Idag trist och ödsligt kvällstid – i framtiden ett myllrande torg med fik och uteservering? Det är i alla fall Miljöpartiets idé för Västra skogens torg.

  • Publicerad 15:38, 17 aug 2018

Miljöpartiet vill skaka liv i Västra skogens torg. Istället för att vara en trist plats man passerar på väg till och från tunnelbanan, ska det bli en mysig mötesplats med träbänkar och växter, lovar partiet. Idén är att rusta upp lokalerna vid torget och möjliggöra för ett kafé eller bageri med uteservering.

Förebilden: Stockholms hängvänliga sommargågator som under sommarmånaderna fylls med blommor och sittplatser för stadens flanörer.

Vill bygga om garage

– Det byggs så mycket i Huvudsta men torget är inte den mötesplats som den borde vara med tanke på hur många som passerar varje dag. Det ser ut som när det byggdes på 60-talet, säger Bernhard Huber (MP).

Ett problem, som MP ser det, är torgets stora parkeringsgarage Motorborgen. Det vill de bygga om till hyresrätter.

– Det finns inte behov av så många parkeringsplatser här, samtidigt som det finns stor bostadsbrist. I stället för att ha ett garage precis vid tunnelbanan vill vi ha bostäder med en fin fasad mot torget, säger Huber.

Tre veckor till valet, är detta valfläsk?

– Vi vill visa vilken stad vi vill bygga. Vi har sparat förslaget för att det tydligt illustrerar vår politik väldigt bra och är i linje med den stadsutveckling vi vill ha, säger Bernhard Huber.