MP vill ha blåbuss och hyresrätter i nya Rudboda

MP vill att Rudboda blir ett pilotområde för hållbar stadsplanering. – Nu finns en chans för Lidingö att komma igen och visa att vi tar klimat och miljö på allvar, säger Patrik Sandström (MP), oppositionsråd.

  • Publicerad 11:59, 11 dec 2019

En blandning av service och bostäder med både hyresrätt och andra upplåtelseformer. Bra tillgänglighet både för gående och cyklister  – och gärna blåbuss 6 hela vägen till Ropsten. Det är några av de saker som Miljöpartiet på Lidingö vill prioritera när Rudboda byggs om och ut.

– Idag saknar Lidingö stad ett program för hållbart byggande och stadsplanering, vilket är en stor brist. Det är en av anledningarna till att Lidingö i år rasade från plats 32 till 116 i miljö- och klimatranking av Sveriges kommuner. Nu finns en chans för Lidingö att komma igen och visa att vi tar klimat och miljö på allvar, säger Patrik Sandström (MP), oppositionsråd i ett pressmeddelande.

Patrik Sandström (MP).

Staden har precis gett grönt ljus åt att påbörja arbetet med att utveckla Rudboda centrum. Nu föreslår Miljöpartiet att området byggs som ett pilotprojekt för hållbar stadsutveckling. Det handlar, enligt partiet inte bara om materialval och klimatsmart byggande, utan även om tillgänglighet och social hållbarhet.

– Med fler bostäder och service ökar också möjligheterna till bättre kollektivtrafik. Vi vill till exempel att blåbuss 6 ska fortsätta från Ropsten, via Lidingö centrum och till Rudboda. Även nedläggningshotade tvärbusslinjen 233 skulle få ett större underlag. Här måste vi som kommun skapa rätt förutsättningar, säger Patrik Sandström.