"Vi ska ha en utsläppsfri stad 2030", säger Daniel Helldén (MP) i Stockholmspodden. Foto: Stefan Källstigen

MP vill få bort bilarna från Stockholm

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) lovar fortsatta satsningar på cykelbanor, ökad tillgänglighet för bussar och att minska biltrafiken med en tredjedel. Och han utesluter inte att samarbete med Alliansen. – Jag tror det kan vara svårt att styra i minoritet i den här staden, säger han i Stockholmspodden.

  • Publicerad 11:01, 13 aug 2018

Utsläppen ska ned med en tredjedel och bensin- och dieselbilarna ska väck. Miljöpartiet i Stockholms stadshus fortsätter att leverera kontroversiella förslag inför valet 9 september.

– Vi har över tusen förtida dödsfall i Stockholms län på grund av utsläpp, främst kväveoxid. Kan vi få bort de skadliga diesel- och bensinbilarna så får vi en bra luft och det är vår skyldighet mot stockholmarna, säger Daniel Helldén.

Samtidigt öppnar Miljöpartiet upp för samarbeten med Alliansen under nästa mandatperiod.

– Om man tittar på mätningarna så har ingen grupp egen majoritet och vi sätter oss aldrig i ett styre där SD får inflytande. Jag tror det kan vara svårt att styra den här staden i minoritet. Man har ju gjort det i landstinget och man får titta på hur det har fungerat där, men om det behövs för staden och för att få stabilitet så kan förändringar ske där, säger han i Stockholmspoddens valspecial.


I Stockholmspoddens valspecial, Anställningsintervjun hör du också Daniel Helldén om:

– När han själv använder bil

– Att få ta emot hat och hot

– Civil olydnad som politisk metod

– Passionen att renovera gamla hus

Lyssna i podcaster

eller här:

Här kan du lyssna på alla avsnitt av Anställningsintervjun.