Kritiseras. Awad Hersi (MP), tvåa från höger, får kritik. Foto: foto: Ida Nilsing

MP-topp sågas av S: Han fryser ut folket

Mohamed Nuur, ordförande för (S) i Tensta, sågar Spånga-Tenstas nämndordförande Awad Hersi (MP).

  • Publicerad 15:24, 3 sep 2015

Mohamed Nuur (S) riktar skarp kritik mot nämndordföranden och majoritetskollegan Awad Hersi (MP). Upprinnelsen är det senaste mötet i stadsdelsnämnden där Nuur fanns på plats.

– Jag ställde en fråga om förvaltningens generella riktlinjer, men i stället för att svara, eller låta mina partivänner svara, så skäller han på mig och skyller på Socialdemokraterna, säger han.

Han delar även ut en smocka kring hur medborgarna ska ha behandlats.

– När någon vill ställa flera frågor och Awad Hersi säger att den personen bara får ställa en fråga, då kan det vara skadligt för demokratin. Han fryser ut folket och han fryser ut majoriteten.

Awad Hersi är förvånad över kritiken:

– Sitter man i nämnden och begär ordet så får man ordet, men om det inte finns några namn på talarlistan så kan jag inte tvinga ledamöterna att tala. Det gäller även under allmänhetens frågestund, att den som begär ordet ska få ställa sin fråga. Men tiden bryter talarlistan och en ordförandes uppgift är också att hålla tiden. Jag tyckte att jag var generös med tiden, frågestunden höll på i närmare två timmar och många frågor kom igen.