Nyligen klubbades Socialdemokraternas valsedel inför valet. Partiets gruppledare för innestående mandatperiod, Jenny Åkervall, toppar listan.

– Jag är mycket glad över förtroendet och ser fram emot att fortsätta arbeta för Danderydsbornas bästa, säger hon i ett pressmeddelande.

Socialdemokraternas valsedel

Stocksundsbon Karsten Inde står på plats två och Anette Jellve på plats tre – båda med mycket erfarenhet från lokalpolitiken.

Jenny Åkervall säger att de vill "bygga Danderyd starkt igen" med fokus på skola, äldreomsorg och kultur- och fritidsverksamheterna är de viktigaste prioriteringarna. Utöver det är de öppna för samarbeten.

– Jag stänger inte dörren för samarbete med något parti, utom SD. Socialdemokraterna har samma syn som både M och C i många frågor, även om beröringspunkterna varierar lite mellan dessa partier.

Miljöpartiets valsedel

På söndagen den 6 mars tog även Miljöpartiet beslut om sin valsedel. Även där blev det tre sedan innan kända namn för många; Carolin Robson, Ruby Rosén och Kjell Rosén.

De sammanfattar sina valfrågor på fyra punkter. Demokratisk hållbarhet med mer medborgarinflytande. Social hållbarhet för barn, unga och äldres framtid och kommunbudget utifrån behov istället för låg skattesats.

Och ekologisk hållbarhet.

– Vi vill motverka klimatkris och urholkning av biologisk mångfald. Satsning på återanvändning och återvinning, meddelar gruppledare Carolin Robson.

https://www.mitti.se/nyheter/moderaterna-har-nu-sina-toppnamn-till-valet/repvbd!fnZwoke9vQLhdoGlJ5Jl1Q/

https://www.mitti.se/nyheter/kd-och-ls-toppnamn-till-valet/repvbq!X7jF5d5FglGEHeO04p2A2A/