Foto: Mostphotos

Motorcyklist avled i krock

En krock mellan en motorcykel och en lastbil på Mälarvägen tidigt på måndagsmorgonen hade dödlig utgång. Motorcykelföraren, en man, avled på olycksplatsen.

  • Publicerad 11:02, 18 jul 2016

Olyckan inträffade vid 06-tiden på måndagsmorgonen i korsningen Mälarvägen – Rydholmsvägen som leder till Eds återvinningscentral.

Lastbilen körde på Mälarvägen norrut och skulle göra en vänstersväng in på Rydholmsvägen. I motsatt färdriktning kom motorcykeln och skulle fortsätta rakt fram mot Stäket. Fordonen krockade.

Räddningstjänsten som kom till platsen påbörjade livräddande åtgärder på motorcykelföraren, men hans liv gick inte att rädda. Lastbilsföraren chockades av händelsen och har tagits omhand av arbetsgivaren.

Lastbilsföraren fick göra en nykterhetskontroll på plats vilken visade att han inte var alkoholpåverkad. Polisen undersöker nu hur olyckan gick till och brottsrubriceringen lyder vållande till annans död. Motorcyklisten är identifierad, men polisen vill inte gå ut med hans ålder. Polisen är i färd med att underrätta hans anhöriga.