TRÄFFAS IGEN. Mötesplatserna i Botkyrka och Salem öppnar igen efter att ha varit stängda en längre tid på grund av coronaviruset. Foto: Mostphotos

Mötesplatserna för äldre öppnar igen

Snart öppnar mötesplatserna för äldre i både Botkyrka och Salem. De första drar igång redan på onsdag, och redan nästkommande vecka är verksamheterna i full gång igen. Dock uppmanas man fortsatt att följa rekommendationerna för att minimera smittspridning.

  • Publicerad 06:40, 29 aug 2021

Nästa vecka öppnar både Botkyrka och Salems mötesplatser för äldre upp igen, efter att ha varit stängda under en längre tid.

Botkyrka har två mötesplatser för seniorer 60 år och uppåt: Mötesplats Tumba och Mötesplats Grödinge.

Redan på onsdag den 1 september öppnar Mötesplats Tumba i nyrenoverade lokaler på Samaritvägen 2. Det är dock endast gymmet som hållet öppet till en början. Kaféet öppnar en vecka senare, den 8 september.

– Det är jätteroligt att vi kan öppna igen. Jag vill understryka att du som besöker mötesplatserna har ett fortsatt eget ansvar att förhindra smittspridning av covid-19. Visa hänsyn och följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd: besök inte mötesplatsen vid symptom, håll avstånd och tvätta händerna, säger Lena Österlund, enhetschef för mötesplatserna på Botkyrka kommun, i ett uttalande.

I höst kommer ingen avgift att tas för nyttjande av gymmet på Mötesplats Tumba.

Mötesplats Grödinge öppnar sitt kafé den 6 september. på Ringvägen 2 i Vårsta.

Näckrosen i Salem

Den 1 september är också samma dag som Näckrosens dagverksamhet öppnar i Salem.

"Salems kommun värnar om våra medborgare och deras trygghet och säkerhet är vår prioritering. I det rådande läget och med utökade smittsäkerhetsåtgärder görs bedömningen att verksamheten återigen kan öppnas upp", skriver kommunen på sin hemsida.

Näckrosens dagverksamhet riktar sig till Salem- och Rönningebor som är 65 år och äldre, i syfte att bryta isolering genom att stimulera alla sinnen fysiskt och psykiskt och genom individuella behov. Det kan vara genom social samvaro, gemenskap, olika aktiviteter eller utevistelser.