Initiativet är helt taget av klasskamraterna själva – att baka för att hjälpa andra barn.

– Vi vill vara snälla och vi tänker mycket på om folk är ledsna, säger Tuva Grufman, 8 år.

Det är mest olika sorters småkakor som tjejerna har bakat och sålt i Tuvanparken flera helger under våren och försommaren.

– Det bästa är att pengarna går till Rädda barnen. Vi är ju barn själva och vi vet ju inte hur det känns att vara sjuka, säger Agnes Jönsson, 8 år.

Slog rekord

I slutet av maj slog tjejerna rekord när de en dag fick ihop 1 250 kronor som skänktes till Rädda barnen.

– Det känns jättekul att vi fått in så mycket pengar och att de som får pengarna kan göra något bra för dem. Det är kul för dem också säger Emma Savela, 9 år.

Tjejerna ser till att sätta låga priser på kakorna för att kunna sälja så mycket som möjligt.

– För då är det fler som vill köpa och vi får in mer pengar. Och de som inte har så mycket pengar har råd att köpa också, säger Sonja Alnervik.

Kul med beröm

Att få baka med kompisarna och att göra nytta är väldigt kul tycker kompisarna. Men en annan bra grej är också att att många som köper kakorna och som går förbi Tuvanparken säger snälla och uppmuntrande saker om det som kompisarna gör.

– Det är många som tycker det är fint och bra och så. Och de tycker det är gott också och det är ju väldigt viktigt det med, säger Tuva Grufman.

Hela gänget vill uppmuntra andra barn eller vuxna att göra liknande saker. Även om man inte måste baka såklart.

– Man måste inte sälja kakor utan man kan ha loppis och sälja kläder eller leksaker, säger Agnes Jönsson.

Sonja Alnervik håller med.

– Man måste inte slänga allt man inte tycker om längre eller som är för litet. Utan man kan sälja sådant som man inte använder längre och få in massa pengar, säger hon.