Morgonkollen: Maskerade män försökte råna Coop Forum

Måndagsmorgonen började med ett rånförsök mot Coop Forum i Kungsängen där maskerade och beväpnade män gav sig på en ensam väktare. Tvärbanan från Liljeholmen till Sickla udde åter öppen för trafik – men Saltsjöbanan avstängd från idag. Risk för regn och åska under dagen – ta med paraplyet!

  • Publicerad 06:37, 11 jul 2016

Rån. Två maskerade män försökte råna Coop Forum på Energivägen i Kungsängen i morse. Larmet kom in vid 05.39-tiden till polisen, och rånarna ska ha varit beväpnade med en pistol och en batong.

– Det var när väktaren kom dit för öppning. Väktaren ska ha fått en smäll i huvudet, men han har klarat sig bra. Han ska inte ha behövt åka till sjukhus, säger Malmqvist på polisens regionledningscentral.

Enligt polisen var männen mörkklädda och maskerade och söks nu med hundpatrull.

I övrigt har det varit en lugn morgon, enligt Stockholmspolisen.

Kollektivtrafiken. Tvärbanan mellan Liljeholmen och Sickla udde är nu återigen öppen efter en veckas avstängning. Däremot stängde Saltsjöbanan för trafik, där underhållsarbeten ska pågå fram till den 21 augusti.

Vädret. Måndagen bjuder på moln och tidvis regn. Frampå dagen kan det bli skurar med risk för åska samtidigt som molntäcket blir mer uppluckrat och solchanserna ökar. 19-23 grader.

Under kvällen och natten väntas fortsatt växlande molnighet och lokalt någon skur. Cirka 15 grader.