Bilburna besökare till Tele2 arena och Rihannas konsert som hölls där igår kväll blev instängda i garaget efteråt. Foto: Mostphotos

Morgonkollen: Kaos i arena-garage efter Rihannas konsert

  • Publicerad 07:35, 5 jul 2016

Efter världsartisten Rihannas konsert i Tele 2 Arena blev flera personer instängda i evenemangsparkeringen i Globen i natt, enligt Aftonbladet.

En av de instängda bilisterna uppger att folk kom in men inte ut ur garaget. Skälet är att garaget stänger kl 23 och att konserten tog slut strax efter det.

Vid en förfrågan hänvisar dock polisen till Tele2 Arena att lösa situationen. Mitt i har inte kunnat nå polisen för en kommentar nu på morgonen.

Själva konserten med Rihanna var ”bländande och irriterande”, enligt tidningens recensent.

Ska du åka söderut i dag? Polisen uppmanar alla som ska det att undvika Södertäljebron mellan klockan 10 och 12 på dagarna, uppger Dagens Nyheter.

Polisen hänvisar just södergående trafik till de två körfälten (mot Strängnäs och mot Nyköping) på den parallella Saltsjöbron. Vägfärjan vid Skanssundet är ett annat alternativ.

På E18 har Trafikverket satt upp skyltar som hänvisar trafiken norrifrån att åka via Västerås istället för Södertälje.

En aktuell fråga just nu, för många som befinner sig i skärgården, är tillgången på dricksvatten. Enligt Radio Stockholm ökar problemet under sommaren när fler ska dela på det vatten som finns i ledningarna.

En svår torka kan leda till att brunnar sinar eller saltvatten läcker in. I vissa lägen införs då vattenransonering

Att lösa problemet med att borra brunnen djupare eller avsalta Östersjövattnet är problematiskt, uppger Länsstyrelsen till Radio Stockholm. En djupborrad brunn ökar risken för saltvatteninträngning och att avsalta Östersjövatten leder inte självklart till bra dricksvatten.

Spara på vattnet, är istället rådet.