Foto: Mitt i

Morgonkollen: Inga flyktingar på känt hotell

Dalarö Strand hotel skrotar planerna på att hyra ut rum till Migrationsverket och så tipsar vi om Rocky-utställningen som börjar idag. Det är några av rubrikerna i Morgonkollen.

  • Publicerad 07:10, 10 feb 2017

Inget flyktingboende på Dalarö Strand hotel

Anrika Dalarö Strand hotel blir inget tillfälligt flyktingboende som tidigare planerats. Tanken var att hyra ut hotellrummen till Migrationsverket under tiden hotellet omvandlas till 35 bostäder.

Orsaken till omsvängningen är påtryckningar från allmänheten, säger Jan Rendle, som tillsammans med Boel Rendle, äger Dalarö Strand hotell.

– Folk på Dalarö har skällt på oss på grund av planerna och jag orkar inte med sådant bråk i min ålder, säger Jan Rendle, 75, till Mitt i Haninge.

Läs mer:

Dalaröhotell skrotar planen på flyktingboende

 

Relativt lugn natt för polisen

Natten till fredagen var förhållandevis lugn för polisen i länet. Två personer greps för narkotikabrott och ytterligare två personer greps misstänkta för misshandel.

– Ett bra dygn, konstaterar Kjell Lindgren på Regionledningscentralen.

 

Döda svanar bar på fågelinfluensa

De senaste veckorna har femton döda svanar hittats, de allra flesta kring Norr Mälarstrand. Analyser visar att de hade fågelinfluensa. Läs mer om hur viltvårdarna i Stockholm nu försöker stoppa spridningen av viruset.

 

Ingrosso tar inga råd från familjen

Imorgon lördag fortsätter Melodifestivalen med deltävling 2. Läs Mitt i Lidingös intervju med deltagaren Benjamin Ingrosso som berättar varför han inte tar några råd från sin familj inför tävlingen.

 

Poppis hund får egen utställning

Kika in hos Rocky.

Idag öppnar Rocky-utställningen på Spritmuseum där besökarna får kliva rakt in i seriefigurens kök, ateljé och vardagsrum.

Mitt i har pratat med Rockyentusiasten, författaren och programledaren Jessika Gedin om varför Rocky är viktig för oss.

 

Se när Sjöström fick medalj av kungen

Vill du snabbt få koll på den lokala sporten ska du läsa Mitt i:s sportsvep. Den här veckan berättar vi varför Hammarby speedway kan tvingas lägga ned och så har vi fina bilder på nära Sarah Sjöström fick medalj av kungen.

 

Fortsatt vinterväder i Stockholm

Det blir idag fortsatt kallt i Stockholm. Temperaturen går mitt på dagen upp kring nollan innan den åter vänder ner mot minus 5 grader sent ikväll.

Någon nederbörd väntas inte falla under fredagen.