Foto: Mostphotos

Morgonkollen: Halka och två gripna för skott

Slasket har frusit på under natten. Två gripna för mordförsök i Tensta. Och så gårdagskvällen stora snackis. Här är nattens händelser.

  • Publicerad 07:00, 14 dec 2016

Två anhållna för mordförsök i Tensta

Polisen uppger att två personer har gripits och anhållits misstänkta för delaktighet i mordförsöket i Tensta i går, då en person sköts med flera skott. Personen uppges vara allvarligt skadad.

Är det gärningsmännen som gripits?

– Det är för tidigt att säga, säger Mats Eriksson, talesperson för Stockholmspolisen

LÄS MER: Person skjuten i skogsparti i Tensta


Bilbrand hotade att sprida sig

Räddningstjänsten fick larm om en brinnande bil i Viksjö centrum i Järfälla kommun, vid 02.05 natten till onsdag. Bilen stod intill en byggnad och det fanns risk att elden skulle sprida sig, men räddningstjänsten kunde släcka den.


Varning för ishalka

Det har frusit på under natten och vägarna är bitvis mycket hala. Vid 06.45 hade det redan skett flera olyckor i Stockholmstrafiken. En lastbil blockerade avfarten från E4:an vid Upplands Väsby och vid Rissne är bara ett körfält öppet efter en olycka.

Så här sammanfattar polisen i Järfälla och Upplands-Bro läget:

”Från snö blev det tö, för att bli regn, vilket nu har frusit till is! Ska du ut med bilen, var ute i god tid då skrapandet av isiga rutor annars kan göra att du stressar extra på vägen sedan. Gott om tid, sänkt hastighet och bra avstånd, kan vara nyckeln till en olycksfri dag.”

Enligt SMHI kommer temperaturen ligga omkring noll grader med sol större delen av dagen.


Starka reaktioner på debatten om poliskrisen

Debatten om krisen inom polisen i Veckans brott i går kväll har väckt många reaktioner på sociala medier.
Så här twittrar en stockholmspolis:

En annan skriver så här:

Både inrikesminister Ygeman och rikspolischef Dan Eliasson deltog i debatten tillsammans med anställda inom polisen och Leif GW Persson. Se debatten här.


Här löper du störst risk att bli utsatt för våld utomhus

Missa inte vår interaktiva karta med tusentals våldsbrott. Gullmarsplan tillhör de värst utsatta områdena. Kolla hur det ser ut där du bor och jobba


Anmälde inte viltolycka – dömd

En man från Täby körde på ett rådjur på Ljusterö, men anmälde inte saken till polisen förrän två dagar senare. Nu har han dömts, men brottsrubriceringen är oväntad.

LÄS MER: Körde på rådjur – dömd