containrar runt bil i Östberga som riskerar att explodera. Foto: Mostphotos

Morgonkollen: Explosionsrisk i Östberga

Explosionsrisk vid Östberga, gatufestival i Kungsträdgården och vägarbeten skjuts upp efter olyckan på motorvägsbron. Här är natten och morgonens nyheter i Stockholm.

  • Publicerad 07:03, 30 jun 2016

Explosionsrisk vid Östberga:

Vid 00.29 brann en bil på Östbergabackarna nära Årstafältet. Branden är släckt, men i bilen finns flaskor med acetylensyra, som riskerar att explodera.

Flaskorna har man inte lyckats kyla ner eller oskadligöra.

– Vi har ställt upp containrar runt bilen för att skydda fastigheterna runt omkring istället för att utrymma fastigheterna, säger Tomas Lunden, ledningsoperatör vid Stor Stockholm räddningscentral.

Avspärrningen och containrarna kommer att vara på plats i 24 timmar, tills dess att explosionsrisken är över.

Enligt polisen är det oklart varför bilen börjat brinna.

Stockholm Street Festival startar idag:

Idag kan det bli trångt i Kungsträdgården. För sjunde året i rad kickar Stockholm Street Festival igång och håller på fram till den 3 juli. Under festivaldagarna bjuds det på gatutrolleri, cirkusskola för barnen, graffitivägg och tävlingar.

Artisterna kommer från Asien, Europa, Nord- och Sydamerika. Från klockan 15 idag startar uppträdanden och pågår hela helgen.

Vägarbeten skjuts upp efter olyckan på motorvägsbron:

Trafikverket har meddelat att arbetena på Huddingevägen, som kommer att skapa köer, skjuts upp, på grund av olyckan med motorvägsbron i Södertälje.

Arbetena på sträckan mellan Tumba och Tullinge skulle egentligen ha börjat i måndags.

Efter broolyckan är nytt startdatum preliminärt den 18 juli.

Idag öppnar möbeljätten i Danderyd:

Möbeljätten öppnar idag första Ikea service och pick-up vid Enebyängen Handelsplats i Danderyd kommun.

Enligt företaget är tanken att det ska binda ihop varuhusen med e-handeln. Kunderna ska bland annat kunna träffa heminredningsexperter och hämta beställda produkter dygnet runt i centret via utrymmen, med kodlås, utanför butiken.

Det beskrivs som ett Ikea i miniformat och är cirka en tjugondel av ett varuhus.

Flaggvakter i Slussen – igen

Under rusningstrafik står trafiken näst intill helt stilla vid Slussen och nyligen utökades avstängningarna för biltrafiken ytterligare.

Projektet Slussen ska försöka med flaggvakter på Skeppsbron igen för att leda bilisterna rätt och för att busstrafiken ska fungera bättre, det berättar svt nyheter Stockholm.

I februari tog man också hjälp av flaggvakter.

Det kommer även sättas upp fysiska hinder så att enbart bussar och lastbilar kan köra på Skeppbron upp mot Södermalm.

Statsministern om Brexit i eftermiddag:

Klockan 16.30 i riksdagen kommer Statsminister Stefan Löfven (S) återrapportera från Europeiska rådets möte som hölls den 28- 29 juni. Där var resultatet av Storbritanniens folkomröstning om EU i fokus.