Foto: Mostphotos

Morgonkollen: En död efter lägenhetsbrand

En person har hittats död efter lägenhetsbrand, topptjänsteman i landstinget hoppade av i protest och talare vid Rinkebymanifestation anmäld för förtal. Det är några av de senaste nyheterna från länet.

  • Publicerad 07:00, 21 dec 2016

En död efter lägenhetsbrand i Råsunda:

En person har dött efter en lägenhetsbrand i Råsunda i Solna kommun, enligt polisen. Larmet kom strax före klockan fyra natten till onsdag. Övriga boende i huset ska inte ha behövt evakueras. Lägenheten är avspärrad och tekniker ska undersöka brandorsaken, enligt polisen.

– Vi ska identifiera den avlidne och underrätta anhöriga. Sedan ska lägenheten undersökas av tekniker under dagen för att utreda brandorsaken, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

En skadad efter lägenhetsbrand i Sollentuna:

Strax efter midnatt kom larm om en brand i Rotebro. En person som fanns i lägenheten fördes till sjukhus för vård. Enligt ambulanssjukvårdare som var på plats om att personen är allvarligt skadad, skriver polisen på sin hemsida.

Topptjänsteman i landstinget hoppade av i protest:

En kvinna som arbetat som medicinsk rådgivare på landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning, HSF, hoppade nyligen av på grund av hur ledningen hanterat inhyrning av externa konsulter, rapporterar P4 Stockholm. ”Det sköttes så bristfälligt att det ofta innebar dubbelarbete och rent slöseri, och jag kände att jag inte kunde jobba kvar”, säger Isis Amer-Wåhlin till P4 Stockholm.

Man knivrånades på parkeringsplats:

På tisdagskvällen rånades en man på en parkeringsplats i Tumba, enligt polisen. Fem personer ska ha gett sig på mannen, stulit kedjor och punkterat däcken på mannens bil. En av gärningsmännen ska ha varit beväpnad med en kniv. Mannen fick skador i ansiktet men ska inte ha behövt ambulans, enligt polisen.

Lokalpolis och politiker kritiserar manifestationen på Rinkebytorget:

Förra veckan samlades människor på torget i Rinkeby för att protestera mot det eskalerande gatuvåldet. Nu riktas skarp kritik mot vad som sades scenen, rapporterar SVT Stockholm. Bland annat ska en lokalpolis som var på plats ha vittnat om att den förra gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic (S) och Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh kallats för ”husblattar”. Kakabaveh har nu valt att anmäla talaren för förtal. Arrangörerna bakom manifestationen menar att kritiken är obefogad, enligt SVT Stockholm.

Hund bet kvinna i ansiktet:

En hund slet sig och bet en kvinna i ansiktet i Vendelsömalm i Haninge kommun på tisdagskvällen, enligt polisen. Kvinnan ska ha fått ett par centimeter långt sår på nästippen.

Till sist:

SL-trafiken rapporterar inte om några störningar på onsdagsmorgonen. Dagen väntas bjuda på mest mulet väder och 1-4 plusgrader.