Kent spelar ikväll. Foto: Mostphotos

Morgonkollen: Brand, skjuten död och Kent

Svårt brännskadad, död efter skott, oväntade köer och Kent tar farväl. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län. Plus – läs hela historien om legendariska dansstället Lorry.

  • Publicerad 06:59, 15 dec 2016

Svårt skadad i lägenhetsbrand

En brand utbröt i en lägenhet på Krukmakargatan på Södermalm vid klockan 23.30 på onsdagskvällen. Sveriges radio Stockholm uppger att rökdykare hittade en kraftigt brännskadad person i bostaden. Branden ska ha varit koncentrerad till en av lägenheterna men på grund av kraftig rök i trapphuset evakuerades sju personer.

 

Död efter Tensta-skjutning

Den man som i tisdags sköts i ett skogsparti i Tensta har avlidit av sina skador, uppger polisen för Aftonbladet på torsdagsmorgonen. Brottsrubriceringen har därmed ändrats till mord. Två personer sitter anhållna misstänkta för inblandning. Läs mer om skotten här.

 

Tunneln blev för bra – fler tar bilen

När Norra länken byggdes var tanken att den skulle lätta upp trafiken och minska köerna. I stället ökade trafiken och köerna blev kvar vilket ställer till det för bilpendlarna norr om Stockholm. Trafikverket förklarar paradoxalt nog köerna med just –  Norra länken.

– Den har gjort att det blir kortare restider och då blir det fler som åker bil, säger Sofia Heldemar, strategisk planerare på Trafikverket till Mitt i.

Men det finns en ljusning i sikte. I mars öppnar den sista delen av länken  som ska göra så att tunnlarna mellan Roslagsvägen/E18, Essingeleden och Värtan ska fungera som det är tänkt. Hela artikeln kan du läsa här

 

Trångt när Kent tar farväl

Bandet Kent gör ikväll den första av sina avskedsspelningar i Stockholm på Tele2 Arena. Bandet spelar även imorgon och på lördag. SL varnar för att det alla tre kvällar kan bli trångt på gröna linjen till och från Gullmarsplan, särskilt klockan 17-19 och 21-00. Samtidigt uppmanar Trafikverket till att åka kollektivt då det också väntas bli trångt på gator och vägar i området. Gillar du Kent men fick ingen biljett? Eller vill du bara peppa lite extra inför konserten? Då kan du köra Friskis & Svettis-pass med bara Kentlåtar. Läs mer om det här.

 

Läs om Lorry – succén som slutade i tragedi

Dansstället Lorry lockade tusentals festlystna Stockholmare till Sundbyberg från 50-talet och i decennier framåt. Mitt i berättar storyn om det skandalomsusade haket, från succétiden till det tragiska slutet. Än idag väcker Lorry känslor, vi har snackat med stammisar som minns de glada festnätterna och turturduvor som hittade varandra på dansgolvet och har hållit ihop sedan dess. Läs hela artikeln här.

 

Minusgrader och mest klart

Stockholmsvädret blir idag mest klart och lite kallare än igår, mellan en och fyra minusgrader enligt SMHI:s prognos. Det kan fortfarande vara halt, inte minst på gång och cykelvägar där det ännu ligger kvar tjock is på många platser, så ta det lugnt.

– Men vi har inte haft några allvarliga trafikolyckor varken under natten eller morgonen, säger Emil Skoglund på Storstockholms brandförsvar.